Ranch Retreat

Client

Ross + Marilyn

Year

2020

Location

Kelvin Grove

Size

300m2

Services.              Process.             Recent Builds.        Contact.

This four-bedroom home on a generous rural section is poised for entertaining the grandchildren and admiring the expansive rolling hills. With an open plan living area and kitchen with large scullery, the clients wanted a design that was accessible, single-story, and took advantage of the morning sun. Noteworthy details include macrocarpa lined ceilings, a reading nook with bench seat and storage, and an ergonomically-considered kitchen layout.

 

A wrap-around deck elevates the property above the township while raking ceilings in the separate lounge with a large fireplace - which faces the main entrance - are reminiscent of a lodge-like retreat ideal for cooler weather. Inside, the clients opted for a warm yet neutral palette, and on the exterior, low maintenance plaster and schist detailing keep it traditional and timeless.

 

Excavation work allowed our team to build a large garage on the story below at the south-east end of the property with an internal staircase into the main living area. 

HC Construction_HC Roofing_2022-logos-04.png